top of page
  • Writer's pictureKristīne Spure

Vingro mājās: mani 8 mīļākie YouTube treniņi

Šis laiks ir lieliski piemērots, lai vingrotu mājās. Lūk, kā to ar YouTube palīdzību daru es.


Pēc četrām mājas režīmā aizvadītām nedēļām jau vairs neatceros, kā bija iet uz trenažieru zāli vai treniņiem kaut kur citur kā savā viesistabā vai guļamistabā.


Piedāvājums online treniņiem šobrīd ir TIK plašs. Un tas ir patiešām lieliski, jo katrs var atrast sev piemērotu.


Esmu redzējusi ne tikai jogas nodarbības tiešsaistē, bet arī dažādu intensivitātes pakāpju grupu treniņus ar svariem un bez, deju treniņus un pat tādus treniņus, kuros vingrojot piedalies arī Dua Lipa videoklipa filmēšanā.


Es pati šobrīd esmu iecinienījusi tādus treniņus, kurus varu ieplānot atbilstoši savam laikam un pildīt neatkarīgi no ārējiem apstākļiem.


Tātad – vēršos pie YouTube.


Es parasti meklēju treniņus, kuros ir:


  1. Foršs un profesionāls treneris – patīkama balss, skaidri izstāsta norādes, iedvesmojoša personība;

  2. Laba video kvalitāte;

  3. Man interesējoša aktivitāte;

  4. Jēdzīga attieksme – man ne visai patīk dusmīgie treneri-kliedzējdrillētāji.


Laika gaitā ir izkristalizējušies treniņi, pie kuriem atgriežos, un labprāt ar tiem padalīšos arī ar jums.


Sākšu no mierīgā gala un turpināšu ar intensīvākiem treniņiem.



1. Sunrise Yoga – 15-Min Morning Yoga Practice (Yoga With Adriene)


Adriene ir mana absolūti mīļākā jogas pasniedzēja YouTube, jo viņa vienmēr rada patīkamu gaisotni un papildina treniņus ar humoru.


Ja gribas sākt dienu, mazliet pastaipoties un “pajogojot”, šī ašā 15 minūšu nodarbība būs tieši laikā. Maiga un mierīga, un tajā pašā laikā iekustinās ķermeni.



2. Nike Run Club Warm-Up


Šī patiesībā ir aptuveni 7 minūšu iesildīšanās pirms skriešanas, ko vada Nike+ Running treneri. Labs veids, lai nesatraumētos un sasniegtu labākus rezultātus vēlāk pašā skrējienā.


Starp citu, es vēl tikai mācos pieņemt iesildīšanos kā svarīgu skriešanas daļu. Šī kompaktā iesildīšanās noteikti palīdz.



3. Full Body 5-Minute Dynamic Warm-Up for Intense Workouts


Vēl viena iesildīšanās, bet šoreiz pirms intensīvākiem treniņiem vai treniņiem ar svariem. Šo mēdzu pielāgot pa savam un izmantot arī pirms skriešanas, jo viegli atcerēties un ir īsa.



4. 25-Minute Hip-Hop Tabata Workout (POPSUGAR Fitness)


Viens no maniem mīļākajiem dejošanas treniņiem ir hip-hop tabata treniņš pie dziedātājas Kiras Lašē (Keaira LaShae). Tas sastāv no īsas iesildīšanās, diviem intensitātes līmeņiem un atsildīšanās.


Es mīlu Kiras treniņus un cienu viņas bezkompleksu attieksmi. Kira lieliski uzkurina enerģiju, mācot, piemēram, arī to, kā dažreiz dejojot jāuzliek “snake face” (skatīt video no 12:46). Ahhh, kā man patīk sassy dejošanas pasniedzējas!



5. 30-Minute No-Equipment Cardio Kickboxing Workout (POPSUGAR Fitness)


Paldies manai draudzenei Lienei, kas teica, ka mājās paspārdīties ir forši. Ir NEREĀLI forši! Pēc šī treniņa nākamajā dienā sāpēs gan dupsis, gan augšstilbu muskuļi.



6. 30-Minute Upper Body Shred (Sydney Cummings)


Kad biju pārpūlējusi ceļus, gribēju turpināt ar treniņiem, bet fokusēt uz ķermeņa augšdaļu, lai dotu kājām atpūtu. Man iepatīkās šis Sidnejas Kamingsas treniņš, kur uzsvars likts uz roku muskuļu trenēšanu ar dažāda smaguma hantelēm.


Sidnejai ir arī daudz citu 30-40 minūšu garu treniņu, ko iesaku pamēģināt.



7. 28-Min Total Body Strength Workout with Weights (HASFit)


Lai gan īss, šis 28 minūšu treniņš ir īsts “killeris”, kas nodarbina visu ķermeni. Ja man gribas kārtīgi sevi patrenēt, tad ķeros pie šī. Nākamajā dienā parasti sāp gan bicepsi, gan plecu daļa, gan augšstilbi. Arī šeit pieejami divi intensitātes līmeņi, kas padara treniņu ērti praktizējamu gan sievietēm, gan vīriešiem.



8. Stretches for Back Pain Relief, How to Stretch Routine, Beginners Home Yoga


Ja pa dienu ilgi nosēdēts pie datora, tad šī jogas nodarbība atgādina, kā izstaipīties, lai atbrīvotos no muguras sāpēm.


Staipīties var no rīta, pēcpusdienā un kaut vai naktī. Patiesībā šī mazā jogas nodarbība ir tieši tik mierīga, lai sagatavotos arī uz gulēšanu.


Man patīk atrast jaunus treniņus, tādēļ labprāt uzklausīšu Tavus ieteikumus.

Bet tagad pietiks rakstīt! Laiks treniņam.

 

NB: Ļoti lūdzu ņemt vērā, ka es dalos ar savu personīgo pieredzi, un katram tā var būt atšķirīga. Ir normāli, ja Tava prioritāte nav svara vērošana, sportošana vai kaloriju skaitīšana.


Es priecājos dalīties ar savu stāstu, turklāt cenšos to darīt gana apzinīgi, atsaucoties uz uzticamiem avotiem. Iesaku daudz izzināt un pētīt pašam un piefiksēt savus veselības novērojumus. Turklāt, ja vēlies profesionālu palīdzību, iesaku vērsties pie ģimenes ārsta, fizioterapeita, personīgā trenera vai cita veselības speciālista.

376 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page