top of page
  • Writer's pictureKristīne Spure

Vingro mājās: mani 8 mīļākie YouTube treniņi (2. daļa)

Visstingrākos pašizolācijas ierobežojumus esam metuši pie malas. Bet, neraugoties uz to, ka varam ar jau mazliet drošāku sirdi doties (un sportot) sabiedrībā, arī mājās aizvien var aizvadīt labus treniņus.


Es pati šobrīd apvienoju skriešanas treniņus ar cross-training jeb fiziskām aktivitātēm citā sporta veidā nekā galvenais (tātad kaut kas, kas nav saistīts ar skriešanu).


Tas dod brīvu izvēli iekļaut ikdienā gan dejošanu, gan vingrinājumus ar hantelēm, gan vienkārši aktīvu staigāšanu vai riteņbraukšanu. Un YouTube katru dienu tiek papildināts ar treniņiem teju ikvienā no iedomājamiem sporta veidiem.


Nopietni, nav brīnums, ka uz manu mīļāko treneru presītēm var rīvēt sieru, jo viņi katru dienu augšuplādē aizvien svaigus treniņus.

Ņemot vērā to, ka šobrīd ir lielisks laiks, lai vingrotu ārā (protams, ja vien saule nededzina caurumus), vairāki treniņi, ko esmu iekļāvusi rakstā, ir viegli veicami tieši dārzā, pagalmā, parkā vai citviet svaigā gaisā.


Tāpat kā mīļāko 8 treniņu 1. daļā arī šajā rakstā sākšu ar vieglākiem (iesildīšanās) treniņiem un turpināšu ar intensīvāko daļu.



1. 5-Minute Warm-Up for At-Home Workouts (Nicole Pearce)


Šī ir mana jaunā mīļākā iesildīšanās. Ilgst vien 5 minūtes, bet lieliski izstaipa visu svarīgo un iekustina sirdsdarbību. Pirmā daļa šajās 5 minūtēs būs neliels kardio, otra daļa – staipīšanās vingrinājumi. Ļoti forši un kompakti, jo sevišķi pirms augstas intensitātes treniņiem.



2. Office Workout – Best Exercises for Workday Productivity (DeskTime)


Visi, kas izbaudījuši intensīvu attālinātā darba režīmu mājās (pateicoties Covid-19 – teju visi), zina, kādas sensacionālas izjūtas pārņem plecus, kaklu un muguru pēc vairākām saliektā omīšu pozā pavadītām stundām.


Šis būs mierīgs papildinājums kādam intensīvākam treniņam vai arī patīkama, īsa izstaipīšanās pēc darbas dienas vai pat tās laikā.



3. 15-Min 90's Dance Party Workout – Full Body/No Equipment (MadFit)


Man ārkārtīgi patīk dejot, tādēļ arī šī treniņu kolekcija neiztiks bez dejošanas treniņiem. MadFit kanālā atradīsiet vairākus 15 minūšu deju treniņus, ieskaitot 2000s Dance Party un TikTok Dance Party. Esmu mēģinājusi visus 3 – vislabākais veids, kā tos baudīt, ir likt visus kopā un uztaisīt grandiozu 45 minūšu dejošanas balli.


NB! Tikai uzmanīgi ar treniņu filmēšanu, lai nesanāk kā man, kad viens Instagram storija video izmaksā vienu telefona ekrānu.



4. 20-Min Full Body Workout | At Home & Equipment Free (MadFit)


Šis patiesībā ir pats pirmais treniņš no MadFit, ko mēģināju pāris gadus atpakaļ, bet es pie tā atgriežos vēl un vēl. Gluži vienkārši – tas nav pārāk garš, bet ir efektīvs. Arī šo var savienot ar kādu no iepriekš minētajiem deju video, ja gribas lielāku intensitāti.



5. Military Full Body Home Workout | British Army Fitness (Craig Hollman)


Britu armijas karavīra Krega vadītais 20 minūšu treniņš it kā nav garš. Bet daži no vingrinājumiem, piemēram, “Seesaw” jeb kāju speršana gaisā, atsperoties uz rokām, man lika pamatīgi aizelsties. Patīk šo kombinēt ar citiem 20 minūšu treniņiem lielākai aktivitātei. Būs ērti piemērots arī pildīšanai brīvā dabā.



6. 40 Minute Full Body HIIT Strong Cardio (Sydney Cummings)


Ja mājās ir hanteles vai jebkas smagāks, ko var izmantot to vietā (konservu bundžas vai ūdens pudeles), ļoti iesaku šo Sidnejas treniņu. Kā trenerei viņai ir lieliska attieksme, savukārt vingrojumu kopums būs gana izaicinošs, lai pēc tam sāpētu dažādas muskuļu grupas un liktos, ka jau redzi, muskuļu kalniņus augam.



7. Outdoor Workout – No Equipment Needed (Jess Coate)


Gana intensīvs āra treniņš, ko patiesībā var pildīt arī iekštelpās. Ja gribas zemāku intensitāti, var vienkārši pildīt vingrinājumus mazāk reižu. Tiem, kuriem patīk izklupieni un iesēdieni (tostarp man), ļoti patiks. Labi vingrina sēžas muskuļus un augšstilbus – tieši dažas no, manuprāt, pievilcīgākajām muskuļu grupām.



8. Outdoors Bootcamp Workout | Full Body Exercises (POPSUGAR Fitness)


Piecu vingrinājumu kopums, kas nodarbinās visu ķermeni. Šeit iekļauti divi ļoti forši vigrinājumi – tuck jump, kur vajadzēs soliņu vai beņķīti, un lateral shuffle, kas ir īsts kāju “killeris”. Šo treniņu mēdzu papildināt ar 3 x 20 izklupieniem papildus intensitātei.


Ja vēl neesi izlasījis 1. daļu ar maniem mīļākajiem 8 treniņiem YouTube, iesaku apskatīties arī to, un tad jau būs veseli 16, ko pamēģināt. Lai labi vingrojas!

 

NB: Ļoti lūdzu ņemt vērā, ka es dalos ar savu personīgo pieredzi, un katram tā var būt atšķirīga. Ir normāli, ja Tava prioritāte nav svara vērošana, sportošana vai kaloriju skaitīšana.


Es priecājos dalīties ar savu stāstu, turklāt cenšos to darīt gana apzinīgi, atsaucoties uz uzticamiem avotiem. Iesaku daudz izzināt un pētīt pašam un piefiksēt savus veselības novērojumus. Turklāt, ja vēlies profesionālu palīdzību, iesaku vērsties pie ģimenes ārsta, fizioterapeita, personīgā trenera vai cita veselības speciālista.



288 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page